Реклама

На українському ринку соя дешевшає другий тиждень поспіль

31 січня 2024 3318 0
На українському ринку соя дешевшає другий тиждень поспіль
Kurkul.com

В Україні другий тиждень поспіль тримається знижувальний ціновий тренд на соєві боби. Про це пише ІА «АПК-Інформ».

«Ще з початку середини місяця учасники ринку відзначали зниження закупівельних цін на соєві боби, яке помітно прискорилось минулого тижня, що значною мірою було зумовлено зниженням цін та активності на експортному напрямку», — розповіли аналітики.

Так, більшість виробників закуповували соєві боби за 17000-17500 грн/т СРТ, що в середньому на 300-500 грн/т нижче у порівнянні з попереднім тижнем. Водночас загальний діапазон цін на ГМ соєві боби наразі становить 16200-18300 грн/т СРТ проти 16800-18300 грн/т СРТ станом на 15 січня.

«На тлі зниження цін переробні компанії почали проявляти активніший інтерес до закупівлі соєвих бобів, адже їм було необхідно в короткостроковий період сформувати запаси олійної для роботи в середньо- та довгостроковій перспективі», — додали аналітики.

Разом з цим спостерігалось суттєве збільшення пропозиції сої від аграріїв, які були готові поступитися в ціні, позаяк більшість із них потребували термінового поповнення обігових коштів напередодні посівної кампанії.

Тим часом аналітики кооперативу «ПУСК» впевнені, що падіння цін на сою триватиме щонайменше до травня.

«Ціни на українську сою, яка ще восени користувалася ажіотажним попитом, різко впали через кон’юнктуру світового ринку. За очікуваннями, цей тренд продовжиться у найближчі місяці», — розповіли аналітики.

Читайте також: 

© Юлія Немцева, Kurkul.com, 2024 р. 

Виконано за допомогою Disqus

Реклама