1 лютого 2024, 09:30, Овочі

Фермери-органіки кооперуються для постачань продукції у супермаркети

Фермери-органіки з Півночі та Півдня України об’єдналися, щоб постачати продукцію в мережу супермаркетів. Про це розповіла Юлія Ворощук, засновниця ТОВ «Органік Експерт» та торговельної марки «Осьо. Органічні овочі з поля», пише журнал «Садівництво по-українськи».

За словами фермерки, це дозволило уникнути форсмажорів та збільшити терміни постачання того чи іншого продукту та зробити цікавіші пропозиції для торгівлі.

Вона додала, що якщо у стосунках фермера з мережею супермаркетів склався форсмажор (продукція замерзла, засохла, пропала тощо) у виробника завжди має бути план Б.

«Планом Б можуть стати, наприклад, спільні постачання, коли виробник об’єднується з тими, у кого є така ж продукція. Можливо, у партнера є більші, ніж у тебе, можливості вирощувати цукіні, тому що грунт у нього більш підходить, а у тебе краще виходить цукрова кукурудза, а у когось помідор чи огірок», — пояснила Юлія Ворощук.

Вона також розповіла про спільну роботу з компанією «Дунайський Аграрій»

«Дунайський аграрій» працює на Півдні країни, ми — на півночі, і у нас зовсім різні терміни, і це дозволяє нам розтягнути терміни постачання якогось одного продукту або робити сукупні партії», — пояснила Юлія Ворощук.

Читайте також:

© Юлія Немцева, Kurkul.com, 2024 р.