8 лютого 2024, 11:00, Світ

Болгарія виступає проти спрощення ліцензування імпорту українського соняшника

Міністр сільського господарства і продовольства Кирило Ватєв направив першому віцепрем’єр-міністру — міністру економіки України Юлії Свириденко листа, в якому виступає проти рішення українського уряду щодо спрощення експорту насіння соняшнику до Болгарії.

Про це пише Latifundist.com з посиланням на інформацію BTA.

Нагадаємо, Мінекономіки повідомило, що 2 лютого на засіданні Уряду було прийняте щодо спрощення умов експорту насіння соняшнику до Болгарії — автоматичний режим ліцензування замість неавтоматичного.

Кирило Ватєв заявив, що переговорів з Болгарією про будь-яку лібералізацію та спрощення режиму ліцензування імпорту насіння соняшнику з України до Болгарії не велося.

«Як міністр сільського господарства та продовольства Республіки Болгарія, я працюю над захистом інтересів болгарського аграрного сектора та роблю все можливе, щоб запобігти викривленню ринку», — написав міністр.

Він висловив стурбованість тим, що з початку практичного застосування ліцензійного режиму з 4 грудня 2023 року до 21 січня 2024 року в Болгарію з України було імпортовано 37,9 тис. т соняшникової олії без узгодження та без будь-якого запиту на видачу ліцензії.

Читати за темою: В Болгарії переробникам соняшника не вистачає української сировини

© Юлія Немцева, Kurkul.com, 2024 р.