Країни ЄС планують наростити виробництво сої на 10%

20 лютого 2024 1226 0
соя
Kurkul.comсоя

Країни ЄС планують наростити виробництво сої на 10% завдяки низці чинників — високі ціни на сою, зростаючий попит на рослинні протеїни та стимули внутрішньої політики ЄС. Про це повідомила пресслужба Асоціації «Дунайська Соя».

«ЄС залишається імпортозалежним щодо сої, а тому привабливим для поставок українських виробників», — зазначив виконавчий директор асоціації Володимир Пугачов.

Він додав, що оптимістичними є очікування стосовно збільшення площ під соєю в Україні.

Також Володимир Пугачов наголосив на важливості дотримання якісних вимог ЄС, зокрема не-ГМ виробництва, заборони небезпечних пестицидів та використання оригінального насіння.

В асоціації додали, що насіннєві компанії, як вітчизняні, так і іноземні, мають всі можливості для того, щоб забезпечити ринок якісним насінням сої. Поступово виробники переходять на використання високоякісного насіння, що підтверджується збільшенням врожайності.

«Перевагами сої над іншими сільськогосподарськими культурами є її менша чутливість до підживлення порівняно з пшеницею та кукурудзою, а відтак приваблива собівартість вирощування та позитивний вплив у сівозміні та на здоров'я ґрунту. Ці вигоди призвели до збільшення посівів сої в Україні за останні два роки», — поінформували в Асоціації «Дунайська Соя».

Нагадаємо, українські фермери намагатимуться збільшити посівні площі сої, але серйозною перешкодою може стати нестача високоякісного насіння сої. Про це розповів очільник Мінагрополітики Микола Сольський.

Читайте також: Насичення сівозміни соєю призвело до накопичення хвороб — фахівець 

© Юлія Немцева, Kurkul.com, 2024 р. 

Виконано за допомогою Disqus