28 лютого 2024, 09:30, Україна

На Одещині розпочався поливний сезон 2024

Через складні кліматичні умови на Півдні України, зокрема низький рівень опадів, відкриття цьогорічного поливного сезону в Одеській області відбулося раніше запланованого. Про це повідомили у Державному агентстві меліорації та рибного господарства України.

Як зазначається, 23 лютого у Болградському МУВГ вже успішно запущено перший поливний захід з використанням насосної станції «Ялпуг», яка розташована на Криничненській експлуатаційній дільниці. Поливний захід призначений для зрошення озимого ріпаку на площі 210 га.

«Попри виклики, що виникають внаслідок складних кліматичних умов засушливого регіону, водогосподарські організації Держрибагентства готові до безперебійного водопостачання водокористувачам. Адже зрошення є запорукою отримання якісної сільськогосподарської продукції», — йдеться у повідомленні відомства.

До слова, на півдні Одещини проводять капітальний ремонт та реконструкцію трьох зрошувальних систем. Один з таких об’єктів — меліоративний канал в селі Нагірне Ізмаїльського району. 

Загалом у рамках Регіональної програми розвитку агропромислового комплексу Одеської області на 2019-2023 роки «Аграрна Одещина» розроблено та виготовлено проєктно-кошторисну документацію на реконструкцію 12 державних меліоративних об'єктів.

Читайте також: У регіонах України збільшують площі зрошуваних земель

© Юлія Немцева, Kurkul.com, 2024 р.