Реклама

У регіонах України збільшують площі зрошуваних земель

27 лютого 2024 66 0
У регіонах України збільшують площі зрошуваних земель

На Полтавщині — 88 тисяч гектарів меліорованих земель, з яких 50 тисяч гектарів — зрошувані, решта — осушувані. Тож в області планують розширити площу зрошувальних земель. Про це повідомили в Полтавській ОВА.

«Площа сільськогосподарських угідь, які зрошувалися торік, становить 6 813 гектарів. Працюємо, аби розширити площу зрошувальних земель на Полтавщині. Маємо для цього необхідний потенціал», — розповів заступник начальника Полтавської ОВА Володимир Когут.

Він зауважив, що державою передбачена підтримка меліорації на 2024 рік. Закладено понад 200 млн грн на проведення робіт із реконструкції існуючих та/або будівництва нових зрошувальних систем. Держава компенсує до 50% вартості проєкту. Заявки для участі подають через Державний аграрний реєстр.

Також цього року USAID АГРО відкриває програму фінансування саме організацій водокористувачів. На Полтавщині ОВК «Квітучі Лани» вже отримала право на грант на модернізацію системи.

«Грантова підтримка від USAID складає понад 18 мільйонів гривень. Після підписання угоди кошти спрямуємо на придбання нового та сучасного обладнання», — розповів Олег Ворона.

Читати за темою: На Одещині відновлюють зрошувальні системи

© Юлія Немцева, Kurkul.com, 2024 р. 

Виконано за допомогою Disqus

Реклама