1 березня 2024, 14:00, Україна

Україна та Туреччина лібералізували вантажні перевезення між країнами

Україна та Туреччина продовжили дію «транспортного безвізу», або ж лібералізацію вантажних перевезень. Про це повідомили в Міністерстві розвитку громад, територій та інфраструктури.

Таким чином для виконання вантажних і транзитних перевезень не потрібно дозволів.

Домовленості включають бездозвільний проїзд для порожнього вʼїзду вантажівок. Відповідне рішення зафіксоване протоколом засідання. Окрім цього, вдалось збільшити кількість дозволів на вантажні перевезення в/з третіх країн на одну тисячу — до 3 500.

«Вдячний турецьким колегам за конструктивну співпрацю для розвитку економік обох країн. Продовження лібералізації вантажних перевезень — це приклад ухвалення рішень на основі цифр та реальних показників щодо позитивного впливу на ринок двосторонніх перевезень. З усього експорту, що ми поставляємо до Туреччини, близько 15% — автомобільним транспортом. Турецькі компанії імпортують до нас саме автомобільним транспортом майже 60% з усього обсягу товарів», — підкреслив віцепрем’єр-міністр з відновлення — Міністр розвитку громад, територій та інфраструктури Олександр Кубраков.

Також міністр зазначив, що «транспортний безвіз» з Туреччиною діятиме щонайменше до завершення війни.

Читайте також:

© Юлія Немцева, Kurkul.com, 2024 р.