7 березня 2024, 12:30, М’ясо

Закупівельні ціни на живих свиней перевищили 62 грн/кг

Поточного тижня ціни закупівлі свиней забійних кондицій зміцнились. Про це розповіли аналітики Асоціації «Свинарі України».

«Попри напруженість перемовин минулої п’ятниці, торги для операторів вітчизняного ринку свинини завершилися зміцненням цін заготівлі», — зазначили в АСУ.

Більшість товарних партій цього тижня закуповували у межах 61-63 грн/кг. Ціни нижче згаданої мінімальної позначки зустрічалися епізодично, а середньозважена ціна в усіх регіонах країни тяжіє до 62,5 грн/кг.

Продовження такої динаміки на початку березня відповідає попереднім очікуванням операторів і, на їх думку, триватиме й надалі.

«Так, окремі представники переробки ще до початку цінових перемовин налаштовуються на підвищення цін закупівлі в межах 2-3 грн/кг. Хоча весняне пожвавлення споживчої активності наразі відчувають не всі, відповідні зміни очікують вже незабаром, зокрема з потеплінням. При цьому пропозиція з боку системних операторів залишається на звичному рівні, а перебіг поставок відбувається планово», — додали аналітики.

Читати за темою:

© Юлія Немцева, Kurkul.com, 2024 р.