21 березня 2024, 17:00, Україна

Вперше від початку великої війни з України експортовано цукор до Африки морським транспортом

Агропромхолдинг «Астарта» став першою українською компанією, яка експортувала цукор морським транспортом від початку повномасштабного російського вторгнення. Про це розповів комерційний директор «Астарти» В'ячеслав Чук, повідомляє пресслужба компанії.  

«Українські виробники готові забезпечувати країни Середземномор’я, Близького Сходу та Азії високоякісним цукром. Тим більше, що цей ринок для нас не новий, а традиційний. Адже до 2022 р. майже весь обсяг цукру ми експортували саме на ці ринки», — зазначив він.

Також комерційний директор додав, що, попри всі труднощі, починаючи від фінансових криз і закінчуючи повномасштабним вторгненням росії в Україну, було збережено галузь, яка щорічно готова експортувати до 1 млн тонн цукру.

«І Астарта як один з найбільших виробників цукру в Україні готова бути одним з ключових експортерів. Доказом нашої готовності став той факт, що Астарта, першою серед українських компаній, днями завантажила і відправила судно з 3000 тонн цукру у Північну Африку», — підкреслив В'ячеслав Чук.

Також він додав, що «українські виробники, продовжують експортувати високоякісний цукор і в країни ЄС та сподіваються на вільний доступ на ці ринки й надалі».

За словами першого заступника Міністра аграрної політики та продовольства України Тараса Висоцького, Україна з початку березня суттєво збільшила експорт цукру до країн Африки. Зокрема, в Камерун, Лівію та Гвінею.

«Україна активно розвиває новий напрямок для експорту цукру. Протягом березня до трьох країн Африки — Камеруну, Лівії та Гвінеї було поставлено майже 8 тис. тонн продукту», — зазначив Тарас Висоцький.

Нагадаємо, український експорт цукру в лютому 2024 року становив майже 75 тис. т, що на 19 тис. т більше, ніж у січні, і на 5 тис. т більше середнього місячного експорту у 2023/24 МР.

Читайте також:

© Юлія Немцева, Kurkul.com, 2024 р.