2 квітня 2024, 08:30, Україна

Аграрії Львівщини активізували посів ранніх ярих зернових культур

Завдяки сприятливим погодним умовам поточного тижня аграрії Львівщини активізували посів ранніх ярих зернових культур. Про це повідомили у Львівській ОВА.

Господарства усіх категорій станом на кінець березня посіяли понад 3,9 тис. га ранніх зернових ярих культур (8,8% до прогнозованої площі). Драйверами посіву є ярі пшениця і ячмінь, їх частка складає 84% до всієї посіяної площі. Окрім того, аграрії приступили до посіву вівса. 

За оперативною інформацією департаменту прогнозована площа ранніх зернових і зернобобових культур у господарствах усіх категорій у сезоні 2024 складає 44,1 тис. га.  

«Сезон посіву ранніх ярих зернових культур на Львівщині розпочався понад три тижні тому і площі засівались фрагментно, де дозволяли ґрунтові умови. За темпами посіву навіть при несприятливих погодних умовах впродовж 2 тижнів ми випереджаємо минулорічні показники більш як на 50%, дотримуючись календарних термінів посіву», — прокоментувала директорка департаменту агропромислового розвитку Тетяна Гетьман.

Нагадаємо, до сівби ярих зернових культур в Україні приступили всі області. Аграрії Київщини сіють соняшник, а на Вінниччині сою.

Читайте також:

© Юлія Немцева, Kurkul.com, 2024 р.