12 квітня 2024, 10:00, Овочі

На Чернігівщині фермери розпочали висадку картоплі

На Чернігівщині СТОВ «Десна» розпочало висадку картоплі 31 березня. На сьогодні, підприємство засадило перших 26 га, а загалом посадять 160 га. Про це розповів директор підприємства Микола Пономаренко.

«Чим раніше посадиш картоплю, тим кращий врожай. Найраніше за цей період ми садили 27 березня. Але після того, як ми посадили 8 га, випав сніг 10 см і був мороз. Але, на диво, коли почали збирати картоплю, коли її доростили – вона була найкраща», — розповів Микола Пономаренко.

Чернігівщина лідер України серед площ картоплі і кожна четверта тонна овоча родом з Чернігівщини. Масова посадка картоплі в регіоні відбувається кінці квітня — на початку травня. 91% виробництва картоплі припадає на господарства населення, а 9% — садять юридичні особи. 

Зі слів директора департаменту агропромислового розвитку Чернігівської ОДА Олега Крапивного, на Чернігівщині займаються вирощуванням картоплі понад 80 фермерів. За його словами, після початку повномасштабного вторгнення на Чернігівщині площа під картоплю скоротилася приблизно на вісім тисяч гектар.

Читайте також: Торік в Україні зареєстрували 23 нових сорти картоплі

© Юлія Маковей, Kurkul.com, 2024 р.