17 квітня 2024, 15:30, Україна

На Вінниччині запрацює модульна навчальна ферма

У Вінницькій обл. на базі науково-просвітницького центру «АгроКемпа» висаджують 1000 саджанців волоських горіхів. Про це повідомив заступник Вінницького міського голови Андрій Очеретний. 

За його словами, це буде одна з модульних ферм, де навчатимуться малі фермери та вироблятиметься продукція для внутрішнього ринку та експорту.

«Йдеться не лише про вирощування самих плодів, а й про подальшу переробку в готові харчові продукти. Таким чином можна буде охопити як внутрішній ринок, так і вийти на експорт. В цьому активну участь може взяти і наш індустріальний парк Volia Agri-Food Park, де основна ідея роботи буде сконцентрована саме на глибокій переробці», — зазначив він. 

Андрій Очеретний додав, що задля відновлення та підтримки сільського господарства торік Вінницька міська рада підписала з Інститутом кормів меморандум про співпрацю. 

«Тож створення науково-просвітницького центру — це невід’ємна складова подальшого розвитку наших аграріїв, зокрема завдяки впровадженню нових ідей, підвищенню кваліфікації та навчання малих фермерів», — підкреслив чиновник. 

Читати за темою:

© Юлія Немцева, Kurkul.com, 2024 р.