28 квітня 2024, 09:00, Садівництво

Задля нарощення експорту лохини ягідник зі Львівщини удвічі збільшив холодильні потужності

Компанія «Органічний сад» (ТМ Stynava organic garden) зі Львівщини вирощує органічну лохину та експортує продукцію до Молдови. Про це розповів керівник господарства Богдан Боднар, пише «Ягідник».

Цього року у планах також експортувати ягоди, але для цього потрібно буде формувати більші партії. Тому на підприємстві розширили охолоджувальну камеру для зберігання лохини, щоб там можна було акумулювати більший обсяг продукції. 

«Нещодавно ми збільшили об’єм нашої холодильної камери. І тепер можемо одночасно зберігати там до 12 тонн свіжої ягоди. Раніше ми могли зберігати лише 6 тонн лохини. Вирішили збільшити холодильні потужності, адже минулий сезон продемонстрував нам, що в цьому є потреба. Нашою лохиною цікавляться закордонні партнери. А для того, щоб мати необхідний для експорту обсяг ягоди, треба мати можливості його десь акумулювати», — розповів Богдан Боднар.

Охолоджувальна камера там працює в режимі до 0°C градусів. Залежно від стану ягоди вона може зберігатися в такому холодильнику в середньому 10 днів.

«Вже два сезони поспіль ми експортуємо нашу лохину невеликими партіями до Молдови, а торік відправили невелику кількість ягоди і в Європейський Союз. Цього року, якщо все буде добре, то, можливо, вже будемо і самостійно експортувати до ЄС. Але конкретних укладених домовленостей ще немає. Але важливо, що партнери цікавляться саме нашою органічною ягодою», — додав керівник компанії «Органічний сад».

Читайте також: У Польщі прогнозують нестачу сезонних працівників через посилення мобілізації в Україні

© Юлія Немцева, Kurkul.com, 2024 р.