6 травня 2024, 12:30, Зерно

Аграрії пробують інноваційні підходи на демо-полях

Кожного року АФ «Ольгопіль» випробовує різні сорти пшениці, створює агрономічний полігон різних селекцій — як вітчизняної, так і імпортної селекції. Про це йдеться на сайті компанії, пише Kurkul.com

На агрополігоні представлено понад 80 гібридів озимої пшениці. Також господарство заклало кілька демополігонів, випробовуючи гібриди озимого ріпаку, 93 гібриди кукурудзи та навіть 7 сортів цукрового буряка.

«Головне завдання — досягти маси тисячі насінин, схожості, високої енергії проростання. Тому найперше, що необхідно — це спеціальне обладнання для його очищення й доробки», — відзначає Павло Каленич.

За його словами, завдяки закладенню демонстраційних полігонів, можна відібрати краще з того, що пропонують різні компанії та наукові інститути, а також перевірити насіння у наших посушливих широтах. 

«Цього року раннє потепління дозволило господарству розпочати посівну раніше, що позитивно позначилося на розвитку культур. Весняну посівну завершили у середині квітня і вже отримали гарні сходи гороху, пшениці, ячменю та сочевиці», — додав Павло Каленич.

Він також зазначив, що буряк зійшов на усіх площах, проростає кукурудза та соняшник. 

«Головне завдання було і залишається — зловити вологу і дати рослинам своєчасне і відповідне підживлення», — відзначив аграрій.

Читайте також: Цьогоріч ріпак знову претендуватиме на звання найрентабельнішої культури в Україні — аналітики

Ірина Кошкіна, Kurkul.com, 2024 р.