7 травня 2024, 16:00, Україна

Агроасоціації прохають президента утриматись від кадрових перестановок в Мінагро і його реорганізації

«Українська зернова асоціація» (УЗА), «Насіннєва асоціація України», «Укрвинпром», Спілка «Борошномели України» та Асоціація «УкрОліяпром» звернулися до президента Володимира Зеленського з проханням утриматись від кадрових перестановок та реорганізації Мінагрополітики. Про це пише Latifundist.com.

Асоціації відзначають роботу міністерства, «довіру до відомства та його керівництва серед аграрної галузі, та стійкість результатів, які було досягнуто» та негативно оцінюють можливу ліквідацію Мінагро.

«На нашу думку, можлива реорганізація створить нову турбулентність на ринку, яка не сприятиме стабільності ні виробництва, ні експорту продукції і може завдати непоправної шкоди аграрній галузі та її експортному потенціалу», — йдеться в листі.

Крім того, аграрні асоціації вважають роботу міністра агрополітики Миколи Сольського самовідданою та «спрямованою на підтримку українського сільського господарства в умовах кризи, яка спричинена агресією росії проти України» та висловили підтримку всій команді міністерства.

«Вважаємо за потрібне наголосити на довірі бізнесу до команди Міністерства аграрної політики та продовольства України та безпосередньо Міністру аграрної політики та продовольства України Миколі Сольському та закликаємо утриматись від кадрових перестановок чи тим більше реорганізації Міністерства аграрної політики та продовольства України», — йдеться у зверненні.

Нагадаємо, упродовж найближчих 2 тижнів парламент має звільнити аграрного міністра Миколу Сольського, якому Національне антикорупційне бюро повідомило про підозру в оборудках із землею на 500 млн грн. Проте в Офісі президента ще не вирішили, хто очолить Міністерство аграрної політики та продовольства замість нього.

© Юлія Немцева, Kurkul.com, 2024 р.