7 червня 2024, 16:00, Зерно

Аграрії переходять на зберігання зерна в полімерних рукавах

За останні роки українські аграрії в повній мірі оцінили переваги збереження зерна у полімерних рукавах, тому все частіше обирають зберігання зерна таким чином. Про це розповів комерційний директор компанії «Планета Пластик» Олександр Пех в матеріалі «Зберігання зерна в полімерних рукавах — це просто!» на Elevatorist.com

«Якщо раніше зерновими рукавами ТМ Harwell виробництва «Планета Пластик» в більшості користувалися агрохолдинги, то сьогодні аграрії всіх величин оцінили переваги, які надає ця технологія зберігання та впровадили її в свої бізнес моделі господарювання. Навіть якщо господарство не має власної техніки для пакування та розвантаження зерна, на ринку України вже є багато компаній, які надають ці послуги.», — зазначив він.

Переваги технології зберігання в зернових рукавах:

  • Оперативне розгортання. Технологія дуже проста і доступна. З моменту прийняття рішення і до закладки першого рукава в господарстві проходять буквально лічені дні.
  • Відсутні капітальні інвестиції. Аграрій може зберігати тисячі тонн зерна і при цьому не інвестувати мільйони доларів в будівництво, чи придбання складської нерухомості.
  • Роздільне зберігання культур, класів, сортів. Зернові рукави дозволяють зберігати на одному майданчику різні культури, різні сорти, різні класи зернових. Аграрій за потреби бере саме те зерно, яке зараз потрібне йому.
  • Контроль над урожаєм 24/7. Кожен аграрій має повний доступ та контроль над своїм врожаєм, що зберігається в зернових рукавах. І в будь-який момент вирішує, що і коли робити з своїм зерном.
  • Безпека врожаю під час війни. Використовуючи зернові рукави, аграрії розосереджують свій врожай по різних майданчиках зберігання, що дозволяє зменшити ризики можливого знищення врожаю ворожими обстрілами.

Читайте також: Дисковий чи пружинний — який культиватор кращий для вашого господарства? 

© Юлія Маковей, Kurkul.com, 2024 р.