Реклама

В прокуратурі назвали найпоширенішу схему «чорного» експорту зерна

12 червня 2024 358 0
В прокуратурі назвали найпоширенішу схему «чорного» експорту зерна

Однією з найпоширеніших схем «чорного» експорту зерна з України є використання фіктивних підприємств, які оформлені на підставних осіб.

Про це заявив заступник генерального прокурора України Дмитро Вербицький, передає РБК-Україна.

Як уточнив посадовець, такі підприємства створюють для продажу зерна, яке придбане за готівку у фермерів здебільшого за заниженою вартістю. А після того, як збіжжя залишає межі України, його перепродують декілька разів, і воно вже легально потрапляє до кінцевого споживача.

За словами Дмитра Вербицького, аби зменшити нелегальний експорт зерна, в Офісі генерального прокурора України діє міжвідомча група з питань протидії кримінальним порушенням на ринку зерна.

«Наша група працює на упередження, щоб нелегально зерно не виходило з країни. Це по-перше. Ми контролюємо правоохоронні органи та координуємо їх для того, щоб вони швидко реагували, якщо зерно нелегально купляється за готівку, не сплачуються податки й за підробними документами намагаються вивезти його за заниженою вартістю», — підсумував посадовець. 

Читайте також: Україна продала на зовнішній ринок 47,7 млн т зерна

До слова, на початку травня 2024 р. Верховна Рада підтримала у другому читанні та в цілому законопроєкти №10168-2 та 10169-2 про боротьбу з «чорним зерном» та неповерненням валютної виручки. 

© Юлія Немцева, Kurkul.com, 2024 р. 

Виконано за допомогою Disqus

Реклама