27 червня 2024, 12:30, Зерно

Ринок кукурудзи входить у міжсезоння: прогнозується стабілізація цін

Ринок кукурудзи входить у міжсезоння і найближчими тижнями варто очікувати стабілізації цін. Про це розповіли аналітики сільгоспкооперативу «ПУСК»

«При наявності попиту умовні ціни на кукурудзу можуть коливатися в межах $172-174 за тонну. В середньому ж на базисі СРТ ціна становитиме близько $170 за тонну у найближчі тижні», — прогнозують аналітики.

Також вони зазначили, що червень стане найпродуктивнішим місяцем для експорту української кукурудзи. За даними Мінагрополітики станом на 26 червня на зовнішні ринки вивезено 29 млн т зернової, зокрема у червні 2,4 млн т.

Однак аналітики припускають, що у липні-серпні показники можуть значно знизитися, оскільки ринок переходить на новий врожай. Т

«Світова кон’юнктура виявилася несприятливою для української кукурудзи. Хоча на ринку Італії вона все ще має попит, конкурентоспроможність знижується через цінову політику. Наприклад, аргентинська кукурудза продається за ціною $212-213 за тонну на італійському ринку, що є приблизно таким же рівнем, як і українська. Водночас в Іспанії аргентинська кукурудза коштує на кілька доларів дешевше, що робить її привабливішою для покупців. В таких умовах  українські трейдери не поспішають продавати наявні запаси, адже їх обсяг є обмеженим», — зазначили експерти.

Читайте також: 

© Юлія Немцева, Kurkul.com, 2024 р.