2 липня 2024, 15:00, Земля

Названо переваги купівлі арештованої землі

Пів року тому відкрився ринок землі для юридичних осіб. Наразі можна придбати ділянку, яка належить приватним особам (наприклад, пай) або арештовану землю.

Про це йдеться у спецпроєкті «Переваги та нюанси купівлі арештованої землі» на Kurkul.com.

Процедура купівлі арештованої землі відносно нова. На відміну від звичайних земельних торгів при купівлі арештованої земельної ділянки покупець спочатку сплачує вартість лота, потім отримує документ про продаж.

З початку 2024 року і до 19 червня в системі Прозорро.Продажі успішно пройшло 1160 аукціонів з продажу арештованої землі на суму 187,30 млн гривень. І покупка такого активу може бути вдалою інвестицією для аграріїв та підприємців.

Перевагами купівлі арештованої землі є:

  • Конкурентна стартова ціна. Земля, яка була арештована через несплату податків або інші причини, часто продається за дуже привабливою ціною. Після 3-х і 4-х неуспішних торгів відбувається автоматичне зниження стартової ціни відповідно до законодавства.
  • Можливість для інвестицій. Інвестори можуть вдало використати потенціал арештованої землі і використовувати її як можливість для вкладення капіталу та розвитку. 

Читайте також:

© Юлія Немцева, Kurkul.com, 2024 р.