3 липня 2024, 16:00, Україна

На Черкащині на посівах кукурудзи почала шкодити попелиця

На Черкащині на посівах кукурудзи фахівці виявили попелицю. Про це Kurkul.com розповів менеджер з розвитку агротехнологій LNZ Group Сергій Вовк.

Фахівець зазначив, що найбільші колонії попелиці формуються на волоті і листках верхнього ярусу, хоча невеликі колонії утворюються також на листках середнього і нижнього ярусу.

«Загрозою від попелиці є передача вірусів та вторинних інфекцій, які можуть проникнути в рослину в місцях укусів. Чисельність шкідника зростає при цвітінні волоті та за теплої, вологої погоди. Висока кількість попелиці може призвести до знебарвлення, пожовтіння та підсихання листя, затримки росту рослин, пошкодження качанів грибком і, як наслідок, суттєвого зменшення врожаю», — пояснив Сергій Вовк.

Фахівець радить перевірити кількість попелиць у кукурудзі, якщо поріг економічної шкідливості перевищено, варто застосувати обприскування інсектицидами. Економічний поріг шкодочинності — 300 шт. на 1 рослину.

«Для попередження значних пошкоджень кукурудзи рекомендуємо вчасно обробити посіви інсектицидом Престо (клотіанідин, 200 г/л лямбда-цигалотрин, 50 г/л). Для визначення правильності норм внесення проконсультуйтесь з представником свого регіону», — додав менеджер з розвитку агротехнологій.

Придбати засоби бренду DEFENDA можна на LNZ web.

Читати за темою:

© Юлія Немцева, Kurkul.com, 2024 р.