30 липня 2024, 14:30, Україна

В Україні унормують процедуру отримання держпідтримки через ДАР

Верховна Рада у першому читанні підтримали законопроєкт №11063-д «Про інформаційно-комунікаційну систему «Державний аграрний реєстр», який спрощує отримання підтримки через Державний аграрний реєстр. 

Про це розповів народний депутат України, заступник голови комітету парламенту з питань аграрної та земельної політики Степан Чернявський, пише AgroPolit.com.

«Процедура отримання держпідтримки через Державний аграрний реєстр покращується. Спільно з моїми колегами-депутатами ми підтримали у першому читанні євроінтеграційний законопроєкт №11063-д. Він по суті унормовує і узаконює всю процедуру отримання державної підтримки через ДАР, яка сьогодні діє», — зауважив нардеп.

Степан Чернявський нагадав, що фермери ж можуть подати заявки через ДАР за сімома держпрограмами, які наразі фінансуються коштом міжнародних донорів.

«Проголосований нами законопроєкт допоможе організувати електронну інформаційну взаємодію ДАР з іншими інформаційно-комунікаційними системами, електронно-інформаційними ресурсами, кадастрами та системами. Наразі ДАР вже з’єднаний з Єдиним державним реєстром юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців, Державним земельним кадастром, Державним реєстром речових прав, а також із Єдиним державним реєстром тварин», — зазначив Степан Чернявський.

За словами заступника голови комітету парламенту з питань аграрної та земельної політики, інформація до ДАР надходить із 4 реєстрів. Однак у перспективі до нього можна під’єднати й інші існуючі агрореєстри.

 

Крім того, прийняття цього законопроєкту дасть можливість формування витягів з ДАР щодо інформації про сільськогосподарських суб’єктів.

Читати за темою: У ДАР за лічені години припинили приймати заявки на отримання земельної дотації

© Юлія Немцева, Kurkul.com, 2024 р.