8 серпня 2024, 14:30, Агрохімія

На Тернопільщині викрили злочинців, які виготовляли фальсифіковані гербіциди

На Тернопільщині зловмисники підробляли гербіциди відомих брендів. Фальсифікований товар жителі області збували на території всієї України. Про це пише Kurkul.com з посиланням на пресслужбу Національної поліції Тернопільщини.

Гербіциди та пестициди вони виготовляли в складських приміщеннях і додавали всередину олію, клей та барвник, без діючої речовини. Правоохоронці викрили підпільне виробництво і оголосили зловмисникам про підозру. За скоєне їм загрожує до восьми років позбавлення волі.

Правоохоронці Тернопільщини вийшли на слід злочинної групи, яка кілька місяців займалася виготовленням та реалізацією підроблених засобів захисту рослин. Організував протиправний бізнес житель Чортківського району. До схеми залучив щонайменше чотирьох спільників.

Зловмисники ретельно організували постачання тари та відповідних розпізнавальних знаків, що відрізнити їх від оригіналу було неможливо. Однак в складі підроблених гербіцидів, фунгіцидів та протруйників не було основної діючої речовини, яка захищала рослини. Це правоохоронці з’ясували за допомогою відповідної експертизи. Пропонований шахраями товар містив воду, олію, клей та барвник.

Читати за темою: В Україні процвітає ринок фальсифікату добрив

Як зазначили правоохоронці, підроблений товар зловмисники збували через інтернет-магазини. Заманювали покупців ціною, інколи вдвічі-втричі нижчою за реальну вартість. Суміші, як правило, купували невеликі фермерські господарства з усієї України.

За попередніми даними, своєю злочинною діяльністю фігуранти завдали збитків агрокомпаніям та брендам, якими маркували свої фальсифікати, на суму понад 10 мільйонів гривень.

© Юлія Немцева, Kurkul.com, 2024 р.