16 серпня 2024, 15:25, Україна

У Запоріжжі відкрили акваферму з вирощування сомів

Олександр Бурмака, через окупацію, втратив власну компанію «Аква Терра». Тому переїхав до Запоріжжя, отримав грантову допомогу від держави і відкрив рибну ферму з вирощування африканських сомів. Повідомляє Перший Запорізький.

«Отримати грант було досить важко, але врешті все вийшло. У цьому мені дуже допомогли співробітники нашого центру зайнятості. Хто хоче отримати грант, той завжди цього доб’ється», – зазначає аквафермер.

У лютому 2024 року Олександр отримав 247 тис. грн, на які придбав обладнання для створення рибної ферми у приміщенні: басейни, компресор, механічний та біологічний фільтри, аератори, різноманітні труби тощо.

«Вирощуємо африканських сомів. Виробництво вже запущене. Туди завезений мальок, який був закуплений у компанії з Кременчука Кіровоградської області. Її директор Олександр Новохатько мені дуже допомагає і з кормами, і з мальками, і з консультаціями», – розповідає підприємець.

За його підрахунками, вже під Новий Рік одна риба буде важити від 800 грамів до 1,2 кілограма. Тоді її можна буде виставити на продаж для запорізьких ринків та магазинів.

© Юлія Маковей, Kurkul.com, 2024 р.