19 серпня 2024, 11:00, Овочі

У Харкові волонтери створили торгівельну точку для фермерів з деокупованих громад

У Харкові запрацювала "Лавка деокупації" – волонтерський проєкт, який створює торговий майданчик для фермерів з деокупованих територій України. Їм допомогли встановити теплиці та закупити насіння на початку сезону, а зараз допомагають продавати овочі.

Про це пише сайт «Час».

Допомагає фермерам благодійний фонд "Волонтерська". Вони взяли під крило десять фермерів, поставили їм теплиці та закупили необхідні насіння. Вирощують весь стандартний набір овочів та зелені: від картоплі до різноманітних сортів перців та базиліку.

"Я не думаю, що ми б самі до теплиць дійшли. Дякую, що нам допомогли так. Тепер ми вже точно будемо займатися теплицями. На наступний рік буде більше", – каже сільчанка Наталія Припроста.

Волонтери не тільки допомогли з насінням. Раз на тиждень вони приїжджають та забирають урожай для продажу в Харкові. А це понад 150 кілометрів в один бік. У самих фермерів такої можливості немає. Прилавок з овочами пустіє дуже швидко. За місяць роботи з'явилися постійні покупці. Організатори проекту сподіваються, що на наступний рік вдасться привернути ще більше фермерів.

Читайте також: Українські фермери зазнають збитків через падіння цін на цибулю

© Єлизавета Кудиненко, Kurkul.com, 2024 р.