27 серпня 2024, 16:00, Цукор

В Україні стартував сезон цукроваріння

Агропромхолдинг «Астарта» розпочав 25 сезон цукроваріння. Переробка цукрових буряків стартувала на цукрозаводі на Вінниччині. Про це повідомила пресслужба холдингу.

Наприкінці цього тижня заплановані запуски двох заводів на Полтавщині, а у вересні — ще двох. Загалом у поточному сезоні сировину перероблятимуть п’ять цукрових заводів агропромхолдингу.

«Сезон стартував успішно. Перше підприємство увійшло в режим і працює на повну потужність. Днями вже розпочнемо відвантаження перших партій високоякісного цукру для українських споживачів. Загалом наші цьогорічні інвестиції у цукровий сегмент були спрямовані на підвищення енергоефективності заводів. Також тримали фокус на підвищення мотивації персоналу та якості продукції», — розповів Ігор Рилік, директор з переробки продуктів сільськогосподарського виробництва.

Тим часом аграрні підприємства агропромхолдингу, які є основними постачальниками сировини для цукрових заводів Астарти, продовжують збирання цукрових буряків, загальна площа яких цього року становить 38 тис. га.

Наразі заводи холдингу працюють на власній сировині, а вже з 1 вересня цукрові буряки для переробки розпочнуть постачати і фермерські господарства, з якими Астарта співпрацює на постійній основі.

Читайте також:

© Юлія Немцева, Kurkul.com, 2024 р.