30 серпня 2024, 09:30, Агрохімія

ALFA Smart Agro розробила новий протруйник для зернових колосових Стеліум Ультра

Протягом останніх двох років ALFA Smart Agro системно виводить на ринок нові протруйники,  які пропонують аграріям ще більше переваг.

Про це йдеться у блозі «Від ідей до рішень: еволюція ALFA Smart Agro у розробці протруйників» на Latifundist.com.

«Авіценна вже не найскладніший препарат, який ми виготовляємо. Минулого року в асортименті компанії з’явився, наприклад, протруйник Авіценна Плюс — нове покоління флагманської розробки. В ньому чотири активних компоненти і в рази складніша технологія виробництва — із великою кількістю технологічних етапів і контрольних точок. Виробництво таких протруйників — майстерність найвищого гатунку», — розповів Роман Шпаченко, директор «Білоцерківського заводу препаративних форм» (БЗПФ), головної виробничої платформи ALFA Smart Agro.

Усі препарати для захисту насіння категорії Innovation (і навіть більшість базових протруйників) ALFA Smart Agro виготовляє виключно в Україні, на БЗПФ. До виробництва нових продуктів підприємство готується ще на етапі їхньої розробки: фахівці вивчають кожен препарат, створюють нові унікальні складові для обладнання, а також відбувається навчання персоналу. 

Понад 30 розробок науковців ALFA Smart Agro захищені патентами. Невдовзі перелік збільшиться — в процесі патентування перебуває технологія X-Protect, застосована у новому інсекто-фунгіцидному протруйнику ALFA Smart Agro для зернових колосових Стеліум Ультра.

Стеліум Ультра — інноваційний чотирикомпонентний протруйник, який відповідає вимогам сучасних технологій вирощування зернових. Над розробкою даного препарату команда науковців ALFA Smart Agro працювала близько п’яти років. Цього року Стеліум Ультра вийшов на український ринок.

«Ідея Стеліуму Ультра з’явилася в процесі пошуку комбінацій, в яких діючі речовини проявляють синергізм. Ми досліджували багато компонентів та концентрацій, отримуючи поєднання, де є плюс до ефективності. І проводили десятки польових випробувань, відстежуючи стан посівів пшениці та ячменю до збору врожаю. За результатами досліджень, застосування Стеліуму Ультра забезпечує суттєве збереження врожайності, значно випереджаючи протруйники, які заведено вважати еталонами», — зазначив керівник R&D департаменту Сергій Кнечунас.

Читайте також:

© Юлія Немцева, Kurkul.com, 2024 р.