5 вересня 2024, 12:30, Земля

Аграрії вже використовують 150 тисяч га розмінованих с/г земель

Понад 150 тис. га с/г землі, обстеженої, очищеної чи розмінованої саперами вже використовується аграріями. Про це повідомила Перша віцепрем’єр-міністерка України — Міністерка економіки України Юлія Свириденко.

Як вона підкреслила, очищення та повернення в експлуатацію цінних сільгоспземель — одне з ключових завдань Уряду для посилення продовольчої безпеки у світі.

«Завдяки підтримці партнерів ми посилюємо спроможності у сфері протимінної діяльності. На сьогодні в Україні працює 51 сертифікований оператор. Щоб прискорити очищення земель Уряд компенсує аграріям витрати на розмінування. Маємо вже 137 заявок на компенсацію розмінування земель загальною площею в понад 17 тисяч гектарів. У жовтні у Швейцарії відбудеться конференція з розмінування і ми очікуємо на подальшу підтримку партнерами наших зусиль», — зазначила Юлія Свириденко. 

До слова, днями Україна безкоштовно отримала від Хорватії роботизовану систему для розмінування DOK-ING MV-4.

MV-4 — легка роботизована машина дистанційного розмінування та знешкодження вибухонебезпечних предметів. Є стійкою до детонацій протипіхотних мін та нерозірваних боєприпасів. Може витримати вибух протитанкової міни. За годину MV-4 здатна розмінувати до 1500 м².

© Юлія Немцева, Kurkul.com, 2024 р.