10 вересня 2024, 10:00, Україна

В ДАР розпочався прийом заяв на земельну дотацію

Сьогодні, 10 вересня, в Державному аграрному реєстрі розпочався прийом заявок на отримання коштів, передбачених у державному бюджеті для державної підтримки с/г товаровиробників шляхом виділення бюджетних коштів з розрахунку на одиницю оброблюваних угідь.

Повідомила пресслужба Мінагрополітики.

«Державні програмні підтримки сьогодні важливі, як ніколи. Особливо для аграріїв на тимчасово окупованих територіях і в зоні активних бойових дій. Адже це не лише про розвиток територій та підтримку цієї галузі — це про продовольчу безпеку воюючої країни. Тому запрошую аграріїв із Дніпропетровської, Донецької, Запорізької, Луганської, Миколаївської, Сумської, Харківської, Херсонської, Чернігівської областей скористатися державною підтримкою!», — наголосив міністр аграрної політики та продовольства України Віталій Коваль. 

Отримувачами бюджетних коштів можуть стати аграрії:

  • юридичні особи всіх організаційно-правових форм;
  • фізичні особи-підприємці, які станом на день подання заявки провадять господарську діяльність в зоні бойових дій, або на тимчасово окупованих рф територіях.

Бюджетні кошти надаються отримувачам на безповоротній основі в межах бюджетних призначень, передбачених у державному бюджеті на поточний рік, з розрахунку на 1 гектар оброблюваних угідь, засіяних/ засаджених сільськогосподарськими культурами під урожай поточного року, зокрема для територій:

  • можливих бойових дій — 1000 гривень;
  • активних бойових дій та активних бойових дій, на яких функціонують державні електронні інформаційні ресурси — 2000 гривень.

Подання заявок припиняється 25 вересня 2024 р.

Водночас нагадаємо, що у липні заявки на бюджетні субсидії припинили приймати вже за лічені години.

© Юлія Немцева, Kurkul.com, 2024 р.