18 вересня 2024, 09:30, Земля

Перші торги з оренди держземель відбудуться 1 жовтня

Сьогодні, 17 вересня, Фонд держмайна презентував проєкт «Земельний банк». До кінця року ФДМУ планує виставити на електронні торги майже 100 тисяч гектарів державних с/г земель у 20 областях України.

Як зазначили у пресслужбі Мінекономіки, «Земельний банк» відкриває для аграріїв можливість орендувати державні землі на прозорих та конкурентних засадах через онлайн-аукціони в системі «Прозорро.Продажі».

Станом на сьогодні в системі оголошено вже 45 аукціонів у Вінницькій, Львівській, Волинській, Черкаській, Запорізькій та Одеській областях площею від 2 до 262 га. Перші торги відбудуться вже 1 жовтня.

Всього ж до кінця року буде передано в оренду 1905 земельних ділянок загальною площею близько 100 тис. га.

«Земельний банк — це можливість для орендарів інвестувати за прозорими та зрозумілими правилами на конкурентних ринкових умовах. А це необхідно для створення нових агробізнесів і стимул для розвитку тих, що вже існують. По суті, Земельний банк — це ефективний спосіб збільшити інвестиції в аграрний сектор. Проєкт має на меті сформувати прозорий ринок оренди сільгоспземель і збільшити надходження до бюджетів від користування землями. Все це у сумі — економічний розвиток, зростання надходжень податків, створення робочих місць та ефективне використання наявного у держави ресурсу», — наголосив Перший заступник міністра економіки України Олексій Соболев.

Читайте також:

© Юлія Немцева, Kurkul.com, 2024 р.