Реклама

ФДМУ планує виставити на електронні торги майже 100 тисяч га державних с/г земель

17 вересня 2024 84 0
ФДМУ планує виставити на електронні торги майже 100 тисяч га державних с/г земель

Сьогодні, 17 вересня, Фонд держмайна презентував проєкт «Земельний банк». Про це пише Kurkul.com.

«Земельний банк» відкриває рівні можливості для всіх аграріїв: від великих агро-корпорацій до малих фермерів, які прагнуть розширити свій бізнес. А також для початківців та переселенців, які хочуть розпочати агробізнес.

До кінця року ФДМУ планує виставити на електронні торги майже 100 тисяч гектарів державних с/г земель у 20 областях України.

Як раніше зазначалось, площа земельних ділянок варіюється від 1 га до 4 тис. га. Кожна земельна ділянка виставляється на онлайн-аукціон окремим лотом, що дозволяє орендувати як великі площі, так і малі. Стартова вартість на аукціоні становить 12% від нормативно-грошової оцінки землі.

«Найважливіше завдання — забезпечити рівний доступ до ресурсу для кожного українця. У проєкті «Земельний банк» це гарантується. Державна земля залишатиметься у власності держави, а орендарі будуть її обробляти. За нашими розрахунками, вже наступного року країна отримає кілька мільярдів гривень від оренди землі», — розповів під час презентації міністр агрополітики Віталій Коваль.

Читати за темою: ФДМУ оголосив перші аукціони з оренди держземель с/г призначення

© Юлія Немцева, Kurkul.com, 2024 р. 

Виконано за допомогою Disqus

Реклама