Вчора, 15:00 Овочі

Овочевий бізнес неможливий без овочесховища — фермер

ПАП «Агроінвест» з Тернопільщини через війну мусили диверсифікуватись і додати до зернових овочі. Вже 2 роки в господарстві вирощують моркву, столові буряки та капусту.

Про це розповів генеральний директор підприємства Юрій Пудлик в матеріалі «Юрій Пудлик: Ми страхуємо себе овочівництвом та тваринництвом» на Kurkul.com.

Минулого року площі під овочами становили 16 га, а цьогоріч — уже 25 га. В планах наростити площі під овочами до 200 га. 

Водночас для всіх овочівників досить гостро стоїть питання зберігання. Адже, якщо ти маєш де зберігати, то продаєш не в сезон і ціна значно вища. Тому господарства намагаються будувати свої овочесховища.

В ПАП «Агроінвест» сховища наразі орендують. Туди придбали холодильну установку та понад 200 контейнерів з різною конструкцією. Проте в планах будівництво власного з холодильними установками. 

«Ми побачили, що виходить непогано і, відповідно, ще торік я почав думати про овочесховище. І так вийшов проєкт на 7 000 т. Але ціна питання — $3 млн. Ми розуміємо, що це буде потрібно в майбутньому, але поки не спішимо», — поділився Юрій Пудлик. 

Також в планах почати вирощувати цибулю. Директор господарства каже, що ця культура не потребує великої кількості ручної праці при збиранні, як капуста чи морква. Збирання відбувається механізовано. Не заперечує, що готові також експериментувати з  томатами, перцем та кавунами. 

Читайте також: На Вінниччині розпочалось будівництво сучасного овочесховища

© Юлія Немцева, Kurkul.com, 2024 р.