Сьогодні, 17:00 Україна

В Україні встановились сприятливі погодні умови для завершення вегетації пізніх с/г культур

У середині другої декади вересня у західних та південних областях пройшли дощі різної інтенсивності, місцями у вигляді злив. Про це пише Kurkul.com з посиланням на «Аналітичну довідку про агрометеорологічні умови та стан посівів сільськогосподарських культур в Україні» фахівців НААН.

За даними наукових установ Академії їх середня кількість у Львівській області становила 47,9 мм (понад дві декадні норми), в Одеській — 77,8 мм.

Запаси продуктивної вологи в орному шарі ґрунту на більшості площ Київської області, призначених під посіви озимих культур, були незадовільними та недостатніми (менш як 20 мм), а на окремих полях південно-східних районів області спостерігалася ґрунтова посуха.

У Житомирські області запаси продуктивної вологи у в орному шарі становили від 0,5 до 5 мм. В окремих районах центральних областей ґрунт був зовсім сухий.

Так, фахівці НААН зазначили, що агрометеорологічні умови для завершення вегетації та збирання врожаю пізніх сільськогосподарських культур протягом останнього тижня були задовільними. Лише у Львівській та Одеській областях надмірне зволоження ґрунту уповільнило збирання пізніх сільськогосподарських культур, але позитивно вплинуло на початок росту рослин ріпаку озимого та підготовки ґрунту під посів озимих зернових культур.

Читайте також: 

© Юлія Немцева, Kurkul.com, 2024 р.