Сьогодні, 16:00 Земля

На аукціони вже виставлено понад 4000 га держземель — ФДМУ

З 1 жовтня стартують перші онлайн-аукціони у межах проєкту «Земельний банк», які відкривають можливість прозорої оренди державних земель. Про це повідомила пресслужба Фонду держмайна України.

Як зазначається, кількість оголошених аукціонів з оренди державних земель постійно зростає. Наразі їх вже 65 і охоплюють вони 9 областей України. Найбільша кількість земельних ділянок зосереджена у Вінницькій, Запорізькій та Черкаській областях.

«Сьогодні фермери та агрокомпанії мають можливість обрати землі з понад 4000 га. На аукціонах представлені земельні ділянки від невеликих господарств у 2 га до значних масивів у 262 га. Стартова ціна оренди — від 9 тис. гривень до 1,14 млн грн», — зазначили у ФДМУ. 

Ознайомитися з лотами можете в електронній торговій системі «Прозорро.Продажі» або на вебсайті «Земельного банку» в розділі «Мапа».

Нагадаємо, Фонд держмайна презентував проєкт «Земельний банк» 17 вересня

Тим часом Фонд державного майна вже працює над другим пулом «Земельного банку». До нього увійдуть близько 250 тис. га. Реалізація цього етапу проєкту запланована на 2025 рік.

Читати за темою: Суборенда земель ФДМУ: що необхідно врахувати аграріям змагаючись на торгах

© Юлія Немцева, Kurkul.com, 2024 р.