Сьогодні, 14:00 Овочі

Фермери почали підвищувати ціни на цибулю

Цього тижня українські фермери отримали можливість підвищити відпускні ціни на цибулю. Про це повідомили аналітики EastFruit.

Попит на цибулю залишається на досить високому рівні. При цьому більшість господарств уже завершили збиральні роботи, внаслідок чого пропозиція продукції з поля різко скоротилася.

Сьогодні ціни на цибулю варіюються в межах 10-15 грн/кг, залежно від якості та обсягів запропонованих партій. Нинішні ціни в середньому на 16% вищі, ніж наприкінці минулого робочого тижня. При цьому пропозиція якісної цибулі на ринку досить обмежена.

Цього сезону українські фермери заявляють про вищий відсоток некондиційної продукції в сегменті цибулі через несприятливі погодні умови. Через підвищену вологість в ході збирання врожаю низка господарств повідомляли про активне поширення бактеріальних захворювань. 

Також аналітики зазначили, що наразі ціни на цибулю в Україні вже в середньому на 33% вищі, ніж за аналогічний період попереднього року. При цьому більшість великих господарств мають намір і надалі підвищувати вартість на якісну продукцію за умови збереження поточних темпів збуту.

Читати за темою:

© Юлія Немцева, Kurkul.com, 2024 р.