12 травня 2016, 10:18, Україна

На Кіровоградщині кооператив поверне незаконно орендовані землі

Новоукраїнська місцева прокуратура (Кіровоградська область) у судовому порядку зобов’язала сільськогосподарський виробничий кооператив повернути до комунальної власності земельні ділянки загальною площею 16,9 га вартістю 546 тис. грн, пише прес-служба прокуратури Кіровоградської області.

Вказані землі за рішенням Балківської сільської ради були наданні у резервування СВК «ім. Б. Хмельницького». На підставі вищезазначеного рішення укладено угоду резервування, за якою землі фактично передано в строкове платне користування для ведення товарного виробництва.

«Це рішення органу місцевого самоврядування та угода є незаконними, оскільки надання прав користування земельними ділянками на умовах резервування законодавством не передбачено», — сказано у повідомленні.

Також додається, що за результатами розгляду господарським судом позову місцевого прокурора рішення сільради скасовано, угоду резервування визнано недійсною. Крім того, суд зобов’язав кооператив повернути земельні ділянки до комунальної власності.