9 червня 2016, 09:21, Овочі

На Тернопільщині перероблятимуть продукцію садівництва

На фермерському господарстві «Гадз» закладені сучасні сади за європейськими технологіями. Згодом тут планують створити цех з переробки продуктів садівництва, повідомляє прес-служба Тернопільської ОДА.

Технологія на господарстві складається з використання карликових підщеп, нових продуктивних сортів, краплинного зрошення та утримання саду на шпалері.

«Сад закладений посадковим матеріалом вирощеним в країнах Європи. Основними сортами яблуні є: Голден Делішес, Гала, Айдаред а також інші інтенсивні сорти. Груша – Конференція, слива – Стенлей. Крім того, в нас організовано розсадник по вирощуванню саджанців яблуні для подальшого розширення площ даної культури в господарстві та для реалізації. Ми плануємо виробництво 1 мільйона саджанців щороку», – розповів голова Наглядової ради ТзОВ «Бучачагрохлібпром» Петро Гадз.

Також в господарстві закладений малинник площею 5 гектарів.

«Це господарство є одним з лідерів за темпами вирощування плодових насаджень не лише в Тернопільській області, але й в Україні. Саме тому ми маємо високоякісну та конкурентоспроможну продукцію», – наголосив голова Тернопільської ОДА Степан Барна.

Петро Гадз розповів, що зараз підписані контракти і ведуться тісні переговори із європейськими фірмами щодо створення потужного цеху переробки. Зокрема, встановлення лінії по виробництву сухофруктів, лінії креонової заморозки, цеху по виробництву соків, джемів, сидру, оцту та пектину.