В Донецькій і Луганській областях розпочалися жнива

8 липня 2015 98 0
В Донецькій і Луганській областях розпочалися жнива
Kurkul.comВ Донецькій і Луганській областях розпочалися жнива

На підконтрольній Україні території Донецької та Луганської областей розпочалася збиральна компанія. Про це повідомлялося під час селекторної наради під головуванням заступника міністра аграрної політики та продовольства Володимира Лапи, пише прес-служба Мінінстерства аграрної політики і продовольства України.

За оперативними даними, у Донецькій області зібрано врожай на площі 118 тис. га, середня врожайність — 30 ц/га. В деяких районах польові роботи ускладнюють надмірні опади. Загалом, жнива пройдуть на площі 441 тис. га, що на 160 тис. га менше ніж торік. З них озимих на зерно — 327 тыс. га або 74%. Планується задіяти 1350 зернозбиральних комбайнів. На сьогоднішній день наявність дизпалива та бензину для техніки — відповідно 39% та 31% від потреби.

«Наразі збирання відбулося на 4% територій області, дала себе в знаки нестача фінансових ресурсів, адже не маємо доступу до кредитних ресурсів. Ця ситуація нетипова, але аграрії продовжують працювати. Посів озимих культур під врожай 2016 р. планується провести на площі 302 тис. га», — повідомив керівник департаменту агропромислового розвитку Донецької ОДА Олександр Дзигим.

Жнива на територій Луганської області розпочалися лише вчора, 7 липня. До збору урожаю ранніх зернових та ярових культур підлягає 247,7 тис. га. За попередніми даними, врожайність складе 35,1 ц/га. Навантаження на одну одиницю зернозбиральної техніки складе 300 га. Наявність паливно-мастильних матеріалів — на рівні 98%.

«Незважаючи на бойові дії, аграрії все одно виходять у поля та збирають урожай», — сказав директор департаменту агропромислового розвитку Луганської ОДА Григорій Кравченко.

Виконано за допомогою Disqus