На Запоріжчині у рамках операції Урожай-2016 виявлено перші порушення

6 липня 2016 100 0
На Запоріжчині триває операція «Урожай-2016»
novadoba.comНа Запоріжчині триває операція «Урожай-2016»

На Запоріжчині триває операція «Урожай-2016», пише прес-служба Запорізької облдержадміністрації.

Головними порушеннями, зафіксованими районними робочими групами та обласною мобільною групою, були:

— використання сусідніх земельних ділянок державної та колективної власності (балок, пасовищ, польових доріг);

— використання земельних паїв померлих громадян внаслідок не оформлення спадщини органами місцевого самоврядування;

— використання земельних ділянок, особистих селянських господарств (ОСГ) та земель колективної власності не витребуваних часток без договірних відносин та за нецільовим призначенням;

— використання земель державної власності для ОСГ без реєстрації відповідного права та фіктивне товаровиробництво, ухилення від звітування і оподаткування.

Крім того, директор департаменту агропромислового розвитку облдержадміністрації Андрій Ревуцький озвучив проблему сільськогосподарських земель, що не використовуються через бюрократичні перепони уповноважених органів, не визначення їх статусу чи цільового призначення. У результаті цього минулого року Запорізька область посіла 21 місце серед областей у рейтингу за показником «обсяг виробництва сільгосппродукції у розрахунку на 100 га сільгоспугідь». Оскільки близько 40% земель у регіоні знаходяться у тіні.

«По завершенню останнього етапу заходу буде підбито підсумки, визначено навантаження на кожен засіяний гектар та зроблено аналіз коштів, які надійдуть до місцевих бюджетів. Це стане головною характеристикою якості роботи комісій і голів РДА, а також підставою для відповідних кадрових рішень», — зазначив він.

Виконано за допомогою Disqus