Ціни на свинину злетіли, а реалізація зменшилась на 20%

9 липня 2015 98 0
Ціни на свинину злетіли, а реалізація зменшилась на 20%
Detchinokkz.ruЦіни на свинину злетіли, а реалізація зменшилась на 20%

Після короткочасного зростання цін на ринку живця у червні, липень почався із «злету» закупівельних цін на свиней, повідомляє сайт Асоціації свинарів України.

Так, за два тижні середня ціна на м’ясну свинину живою вагою піднялася до 33,75 грн/кг, тоді як ціна живця другої категорії впритул наблизилась до позначки 33 грн/кг і становить 32,87 грн. Такі зміни котирувань на внутрішньому ринку (майже на 1,5 та 2 грн/кг, відповідно до зазначених категорій) була спровокована активною зовнішньою торгівлею.

«Експоорієнтовані переробники створюють на ринку ажіотажний попит, тоді як оператори внутрішнього ринку вимушені йти по заданому першими шляху, отримуючи відмови від збутових каналів та штучно втримуючи ціну, аби остаточно не втратити лояльність покупця», — йдеться у повідомленні.

Окрім поставок до РФ, минулого тижня стало відомо про відкриття експорту в Казахстан для двох українських компаній, а між гравцями ринку вже ширяться чутки про відновлення поставок до Молдови. Тож не виключено, що найближчим часом напруга на внутрішньому ринку не спаде.

«Тим часом м’ясокомбінати відзначають подальше зниження реалізації: на 10-20% у порівнянні з минулим тижнем. Втім, говорити про відсутність попиту не можна: навіть в умовах певного дефіциту свинини і високих на неї цін, роздрібна торгівля все ж має вдовольнити хоча б мінімальні запити споживача», — повідомляє сайт.

Дещицю позитиву вносить те, що нещодавні спалахи АЧС на Чернігівщині, а також у Київській та Житомирській областях на роботу ані заготівельників, ані основних виробників свинини не вплинули.

Виконано за допомогою Disqus

Матеріали за темою