На Чернігівщині відсутні кошти на програму компенсації вартості доїльних апаратів

13 липня 2016 77 0
Програма пітримки існує, а коштів — бракує
economics.lb.uaПрограма пітримки існує, а коштів — бракує

Програма з компенсації вартості доїльного апарату для підтримки особистих селянських господарств, де тримають 4 більше корів, є, а от грошей для її фінансування поки що в обласному бюджеті не знайшли, повідомляє «Земля і воля».

Уже з початку цього року було розроблено декілька програм для підтримки селян. До них входить програма підтримки сільськогосподарських обслуговуючих кооперативів, фінансування органічного виробництва, програма передачі нетелей багатодітним сім’ям та програма грошової компенсації вартості доїльних апаратів тим селянським господарствам, де утримують 4 і більше корів.

Та поки що всі ці програми є лише на папері. Адже грошей для їх реалізації у бюджеті досі не знайшли. Так, на саме забезпечення багатодітних сімей породистими нетелями потрібно близько 1 млн грн. І коли саме селяни зможуть скористатися цими програмами, поки що невідомо.

«Поки що тривають підготовчі роботи. Передбачається, що компенсація за доїльні апарати людям буде надаватися у розмірі до 7 тис. Якщо це вітчизняний апарат, то він коштує від 4 тис. грн, імпортні – дорожче», — зазначає директор департаменту агропромислового розвитку Сергій Хоботня.

За його словами, скоріш за все, ця програма запрацює лише з наступного року, бо грошей в обласному бюджеті на її фінансування немає.

«Зі свого боку ми пропонуємо районним адміністраціям долучитися до фінансування у своїх районах. На нашу пропозицію вже відгукнулась Носівська районна адміністрація. Зараз вони розглядають можливості стимулювання розвитку сільських господарств, сімейних ферм, кооперативів та збільшення поголів’я великої рогатої худоби», — зазначив він.

Виконано за допомогою Disqus