1 серпня 2016, 10:49, Україна

На Херсонщині триває реконструкція дамби для зрошення

Добудова дамби ПКК на Херсонщині дасть можливість забезпечити водою для зрошення Скадовський та Голопристанський райони. Про це повідомив голова Херсонської ОДА Андрій Гордєєв під час проведення інспекції Північно-Кримського каналу, під час якої були перевірені тимчасово існуюча дамба на 91 км та недобудована дамба на 107 км, повідомляє прес-служба Херсонської ОДА.

«Зриву зрошувального сезону не відбулося, оскільки тимчасова дамба після реконструкції функціонує в нормальному режимі, повністю виконує свої функції підтримки води в каналі та забезпечує зрошенням 30 тис. га земель посушливої території Скадовського району. В цьому році були здійснені роботи з розчищення дрібних каналів, які за високою атмосферною температурою поросли водоростями», ― доповів начальник ПКК Олександр Романенко.

Як повідомляється, конструкція нової дамби практично готова, обсяг робіт виконано на 75 %.

«Добудова і запуск основної дамби надасть можливість збільшить площу зрошення до 7 тис. га, знизити ціну на зрошення втричі та залучити нових інвесторів. Ми забезпечимо водою для зрошення землі Скадовського та Голопристанського районів. На сьогоднішній день, спільно з урядом, ми розробляємо механізм добудови дамби спільно з фермерами та громадами», ― зазначив голова ОДА Андрій Гордєєв.