16 вересня 2016, 18:31, Овочі

Фермери все більше підвищують якість овочевої продукції

Українські фермери все більше роблять акцент на якості овочевої продукції, повідомив регіональний менеджер компанії «HM.CLAUSE» в Україні, Білорусі та Молдові Григорій Іванов, пише «АПК-Інформ: овочі і фрукти».

За його словами, український ринок насіння овочевих культур стрімко розвивається, змінюється його кон'юнктура, а вимоги покупців стали більш жорсткими.

На думку фахівця, минулий рік був досить успішним, як для постачальників насіння, так і для виробників овочів. Через несприятливі погодні умови, перш за все — через нестачу опадів, урожай овочів у країні знизився, що дозволило виробникам утримувати відносно високі ціни. Однак у цьому сезоні ситуація може різко змінитися, причому — не на користь фермерів.

«У цьому році вологи було достатньо і урожай основних овочевих культур борщового набору в Україні буде більшим, однак це, швидше за все, негативно позначиться на цінах», — упевнений Григорій Іванов.

Також він додав, що вся проблема полягає у тому, що українські фермери навчилися вирощувати якісну продукцію, але так і не вміють її продавати.