6 жовтня 2016, 11:32, М’ясо

На Сумщині відроджують вівчарство

Державне підприємство «Дослідне господарство «Правдинське» Великописарівського району (Сумська область) планує активно розвивати напрямок вівчарства та довести поголів’я овець до 1 тис., пише прес-служба Сумської облдержадміністрації.

За останні два роки у господарстві особливу увагу приділено розвитку тваринницької галузі. На сьогодні там налічується 242 голови великої рогатої худоби м’ясного напрямку продуктивності абердин-ангуської породи, з яких 100 голів корів. Також у «Правдинському» 424 голови свиней.

«Цього року у «Правдинське» завезли 225 голів овець української м'ясо-вовнової породи», — зазначив директор підприємства Юрій Ситник.

Заступник голови облдержадміністрації Микола Подопригора відзначив, що базовими підприємствами з впровадження сучасних технологій виробництва сільськогосподарської продукції повинні бути у першу чергу наукові та дослідні підприємства Національної академії аграрних наук України, які знаходяться на території області. Одним із таких є «Дослідне господарство «Правдинське».