23 листопада 2016, 13:31, Україна

Кабмін підтримав закон про органічне виробництво

Кабмін підтримав Закон «Про основні принципи та вимоги до органічного виробництва, обігу та маркування органічної продукції», повідомляє прес-служба Мінагропроду.

«Ми зробили наступний крок в рамках реалізації стратегії Мінагропроду «3+5» та плану дій Уряду, після підтримки Закону про демонополізацію спиртової галузі», — зазначив з цього приводу Тарас Кутовий.

За словами міністра аграрної політики, в Україні є унікальний потенціал для створення органічної продукції, який використовується на сьогоднішній день лише на 10%.

«Цей Закон створює додаткові можливості для розвитку галузі. Крім того, він також створить додаткові механізми безпеки для українських громадян. Загалом, Закон сприятиме підвищенню конкурентоспроможності вітчизняної органічної продукції і розширенню зовнішніх ринків її збуту», — говорить Тарас Кутовий.

Також зазначається, що закон гарантуватиме споживачам впевненість у продуктах, маркованих, як органічні, що позитивно впливатиме на захист виробників органічної продукції від недобросовісної конкуренції і забезпечить прозорі умови ведення господарської діяльності у сфері виробництва та обігу органічних продуктів.