28 листопада 2016, 14:54, Україна

Громада бореться за землі під пасовищами на Чернігівщині

Громада с. Новоселівка Чернігівського району відстоює право на використання земель під пасовищами для колективного випасання худоби, пише прес-служба прокуратури Чернігівської області.

Упродовж 2014 р. прийнято ряд наказів, якими в приватну власність передано землі сільськогосподарського призначення державної власності для ведення особистого селянського господарства та індивідуального садівництва на території Вознесенської (Улянівської) сільської ради.

«При цьому не враховано, що ці землі ще у 1991 р. за рішенням районної ради надано територіальній громаді с. Новоселівка для використання як пасовище з метою випасання домашньої худоби», — йдеться у повідомленні.

Також додається, що ппрокуратура звернулася з позовами про повернення земель громадського пасовища державі, які за результатами судового розгляду задоволено, а пасовища вдалося повернути сільській громаді, чим поновлено права місцевих мешканців на землекористування.

«Разом з тим, не погоджуючись із вищевказаними судовими рішеннями, одна із сторін по справі звернулася до суду з новим позовом щодо визнання незаконним та скасування рішення районної ради 1991 р. про створення громадського пасовища», — зазначається у повідомленні.

Прокуратура області 17 листопада вступила у розгляд вказаної справи на стороні відповідачів.