1 березня 2017, 17:49, Україна

Нідерланди підтримають збут українських продуктів картоплепереробки

Нідерланди та Україна разом із FoodTechLink починають досліджувати ринки українських сусідів щодо можливостей збуту продуктів переробки картоплі. Результати будуть оприлюднені через 6 місяців.

Кароліна Спаанс, радник із питань сільського господарства Королівства Нідерландів, у своєму інтерв’ю «Пропозиції» припустила, що в ЄС найближчим часом попиту на сиру картоплю не буде, навіть якщо знімуть карантин.

“Однак саме у сфері переробки продуктів картоплі Україна має великий потенціал. Коли я приїхала сюди, то щиро здивувалася, що Україна досі нетто-імпортер крохмалю”, — зазначила радник.

К. Спаанс нагадала: багато нідерландських компаній пропонують українським аграріям технології допрацювання, глибокої переробки та зберігання картоплі. На них варто звернути особливу увагу, адже це ультрасучасні технології.

За словами радника, у сфері картоплярства між Королівством Нідерландів та Україною триває проект для підтримки українського агробізнесу з метою підвищити якість продукції та збільшити їхню конкурентну спроможність. У його рамках нідерландські експерти передавали знання про хвороби картоплі, технології її вирощування та живлення.