Сертифікація насіння повністю відновлена — Мінагропрод (ОПИТУВАННЯ)

9 березня 2017 142 0
Зараз процес видачі сертифікатів іде ритмічно та у повній відповідності з потребами бізнесу
kurkul.comЗараз процес видачі сертифікатів іде ритмічно та у повній відповідності з потребами бізнесу

Мінагропрод повною мірою забезпечив процес сертифікації насіння та видачу відповідних сертифікатів аграрного ринку.

1 березня набула чинності постанова Кабміну, якою був затверджений Порядок сертифікації, видачі та скасування сертифікатів на насіння та/або садивний матеріал та форм сертифікатів на насіння та/або садивний матеріал.

Новий уповноважений орган ДП «Державний центр сертифікації та експертизи сільськогосподарської продукції» у перший день роботи видав 192 сертифіката, пише fakty.ictv.ua.

Враховуючи затримку сертифікації, що була викликана адміністративними процедурами реформування Держсільгоспінспекції, яка здійснювала цю роботу раніше, процес сертифікації відбувається в максимально інтенсивному режимі.

Нині в Україні працює 51 випробувальна лабораторія. Відбір та аналізування проб здійснюють 140 лаборантів та агрономів — інспекторів. Відібрано та опрацьовують 3 тисячі зразків.

Як зазначив перший заступник Міністра агрополітики Максим Мартинюк, Мінагропрод на першому етапі здійснюватиме посилений контроль процесу сертифікації, зокрема методом таємного покупця, щоб гарантувати максимальну оперативність процесу.

«На початковому етапі реформування Держсільгоспінспекції було втрачено багато часу, тому фактично організовувати процес нам довелось з нуля. На сьогодні процес видачі сертифікатів іде ритмічно та у повній відповідності з потребами бізнесу. Можу запевнити, що жодних адміністративних перепон для успішного та вчасного проведення посівної кампанії наразі немає», — сказав Максим Мартинюк.

Виконано за допомогою Disqus