На Вінниччині створять кластер інноваційного с/г

23 березня 2017 112 0
Аграрні рекреаційні кластери — одна із форм місцевого самоуправління
2000.сomАграрні рекреаційні кластери — одна із форм місцевого самоуправління

У рамках проекту «Транскордонна мережа інноваційного сільського господарства» у Вінницькій області створять кластер інноваційного сільського господарства, повідомляє «Інформаційна Вінниччина».

Цей проект реалізовуватимуть у рамках Програми територіального співробітництва країн Східного партнерства Україна-Молдова і фінансуватимуть Європейським Союзом.

«Створення кластеру — це європейський метод. У кластер зможуть увійти малі та середні сільськогосподарські підприємці з усієї території Вінницької області і більшої частини Республіки Молдова. Аграрії, що увійдуть до кластеру, зможуть отримувати цілий комплекс послуг і підвищувати ефективність своєї діяльності», — розповідає виконавчий директор Єврорегіону «Дністер» Андрій Кавунець.

Як запевнив Андрій Кавунець, проект «Транскордонна мережа інноваційного сільського господарства» передбачає розвиток сільських територій, оскільки без розвитку малого та середнього сільського господарства на територіях України та Молдови не буде економічного розвитку. Великі підприємства досить добре справляються з викликами євроінтеграції, а от малі та середні підприємці мають з цим проблеми.

Загалом, проект складається з двох частин: наукової та практичної. Наукова частина включає дослідження стану ринку сільського господарства в Україні і Молдові, також дослідження сучасних методів ведення сільського господарства в умовах зміни клімату. Практична — створення самого кластеру інноваційного господарства.

«Ті дослідження, про які я говорив, вони будуть доступні абсолютно безкоштовно усім членам кластеру. Також ми придбаємо і встановимо на базі Інституту кормів Національної академії наук сучасний аналітичний апарат для аналізу амінокислот, що дасть можливість проводити аналіз необхідний для євро стандартизації», — розповів Андрій Кавунець.

Для підвищення кваліфікації виробників заплановані тренінги з маркетингу, євро стандартизації та менеджменту.

Виконано за допомогою Disqus