АЧС: у Луганській області зняли карантин

23 березня 2017 234 0
Раніше АЧС реєстрували в Старобільському, Сватівському, Новоайдарському та Білокуракинському районах Луганської області
wallpapersafari.comРаніше АЧС реєстрували в Старобільському, Сватівському, Новоайдарському та Білокуракинському районах Луганської області

Завдяки карантинним заходам протидії африканській чумі свиней (АЧС) у Луганській області зняли карантин у всіх чотирьох районах області, пише сайт Луганської ОДА.

У січні 2017 р. інфекційне захворювання свиней виявлено у Старобільському, Сватівському, Новоайдарському та Білокуракинському районах.

Читайте за темою: Як розповсюджується АЧС: Kurkul.com запускає карту моніторингу

Наразі безпека щодо АЧС кожного господарства, де утримують свиней, залежить не тільки від фахівців ветеринарної медицини, а й від самих власників свиней, переконують фахівці Головного управління Держпродспоживслужби в Луганській області.

Пересічному громадянину варто знати, що це захворювання не становить небезпеки для людей і на АЧС хворіють лише дикі та свійські свині.

Однак при виявленні хворої тварини чи трупу свині в природному середовищі, необхідно негайно сповістити про це лікаря ветеринарної медицини за місцем знаходження та вжити заходів, щоб унеможливити контакт із виділеннями хворої тварини.

Виконано за допомогою Disqus