На Івано-Франківщині збільшиться виробництво продуктів птахівництва

29 березня 2017 103 0
На Івано-Франківщині намітилась позитивна тенденція щодо стабілізації галузі птахівництва
kurkul.comНа Івано-Франківщині намітилась позитивна тенденція щодо стабілізації галузі птахівництва

Перший заступник голови облдержадміністрації Марія Савка зустрілася з керівниками птахівничих господарств області, повідомляє сайт ОДА.

У заході участь в. о. директора департаменту агропромислового розвитку ОДА Іван Андріїшин, начальники управлінь (відділів) агропромислового розвитку райдержадміністрацій, керівники обласних установ та організацій системи АПК.

В області працює більше двадцяти підприємств, які займаються виробництвом яєць та м’яса птиці. За останні роки потужно розвивається виробництво м'яса індиків. Їх утримується в області понад 120 тисяч голів. Але за підсумками попереднього року в галузі відбулося значне скорочення поголів'я, що призвело до зменшення виробництва яєць та м'яса птиці. У зв'язку із ростом цін на енергоносії, здорожчання складових кормів для годівлі, окремі підприємства, особливо невеликі, працювали зі збитками.

На сьогоднішній день намітилась позитивна тенденція щодо стабілізації галузі. В другому півріччі очікуємо на приріст виробництва яєць та м'яса птиці. Керівники птахівничих підприємств проінформували присутніх про плани розвитку підприємств у поточному році.

Виконано за допомогою Disqus